Hemrenovering i ett nötskal

Vad är egentligen de vanligaste fel som man gör då man väljer att renovera hemma? Det är vanligt att man börjar på många olika ställen på en och samma gång. På så sätt kan det bli svårt att slutföra i varje rum med alla små detaljer.

Börja med att sätta upp en plan och försök prioritera det som är mest akut och viktigast. Se till att sedan ta det rum för rum. Påbörja inte ett annat rum innan allt är slutfört, allt från att ha satt upp tapeten till att spikat upp lister. De små detaljerna är väldigt avgörande för helhetsintrycket för ett rum. Små saker kan också vara riktigt tråkigt att arbeta med då det inte syns något tydligt resultat och man gärna vill komma vidare.

När man renoverar hemma kan vissa saker kännas svårt, kanske är det något man aldrig tidigare har fått möjlighet och prova göra. Våga fråga vänner om hjälp och se videos på internet med tips och trix. Det värsta som kan hända är att det inte blir bra och då får man göra om sin uppgift. Att behöva göra om är något som man lär sig väldigt mycket av.

Ibland kan man göra kompromisser där man gör en del själv och anlitar för en annan del. På så sätt vet man att det kommer någon som är väldigt yrkeskunnig och kan hjälpa till och ordna upp ifall något går riktigt snett. Hemrenovering är en möjlighet där man får testa sina kunskaper inom helt nya områden.

Välja rätt material till kök och badrum

Kök och badrum är två rum där man spenderar mycket tid och det kan bli både blött och en del kladd. Hur ska man då tänka när man väljer golv till de här rummen? Klinkers är något som är populärt men tanken ska finnas med att de både kan spricka och det finns en liten risk att fogen mellan plattorna blir gammal och vatten kan tränga in och orsaka en vattenskada om man har riktigt stor otur.

En heltäckande matta är alltid ett säkert val och idag finns det väldigt mycket fina mönster och färger att välja mellan. Det är viktigt att komma ihåg att det alltid är en certifierad yrkesman som ska göra mattläggningen. Om det inte görs på rätt sätt kommer inte försäkringsbolaget i sin tur att vilja hjälpa till om det skulle bli någon skada i framtiden.

Andra val som behöver göras i exempelvis kök är vilket material en bänkskivan ska ha. Här finns det mycket att välja mellan och kan handla både om en prisfråga och hur mycket arbete man vill lägga ner på att ta hand om själva materialet. En bänkskiva i plast kräver inte speciellt mycket underhåll i förhållande till en skiva i trä. Skivan i trä kan av många uppfattas som mer levande men kräver att man ska olja in den och se till att den inte torkar och spricker. Det viktigaste är att man själv väljer något som man kan vara nöjd med.