Hitta en bra bostad

Hitta en bra bostad

Oavsett om man väljer att köpa eller hyra en bostad så är det ett av dem mest viktiga beslut man gör i livet och därför är det också viktigt att försöka att hitta ett så bra boende som möjligt. Att hitta en bra bostad är inte enkelt, speciellt om man bor i städer där det råder brist på bostäder. Den artikel kommer att handla om vad man bör tänka på för att hitta en bra bostad. Och det är många parametrar man behöver ha i åtanke.

Den största investeringen

Att köpa eller hyra en ny bostad är en av dem större investering/affärer man kan göra i livet. För att man ska må bra är det viktigt med ett hem man trivs i och som kan tillfredsställa ens krav. Då en ny bostad är något man gör mer sällan så ska det gärna bli bra och därför är det viktigt att ha en god framförhållning och planering. Det är naturligtvis mycket som spelar in och det beror också på personen så letar efter nytt boende. En singel person har kanske inte samma behov som en småbarnsfamilj och så vidare. Sedan beror det mycket på det geografiska läget, vill man hitta en duglig bostad i Stockholm så kommer det att kosta medan man kan hitta större men billigare bostäder i mindre orter om man nu väljer att köpa.

Man bör fråga sig hur länge man tänker sig bo i den kommande bostaden. Ska man kanske bilda familj eller väntar man kanske på ytterligare ett barn? Har man små barn så är det ytterst viktigt att ha nära till god barnomsorg och skolor och gärna till grönområden medan en 19-åring kanske föredrar en bostad närmare staden och pulsen. I större städer är det oftast dyrare med bostad. Att ta lån till bostad är självklart men man bör tänka på att ta lån som passar ens ekonomi och man bör även ha i åtanke att saker och ting kan förändras, man kanske blir av med jobbet eller blir sjuk under en längre tid.

Detta är naturligtvis inget man vill men man bör ha det i åtanke och även kalkylera att även om det oförberedd sker så ska man kunna betala tillbaka lånet och amorteringen. Därför är finansieringen och ekonomi kanske det viktigaste som man bör ha i åtanke. Det som är minst lika viktigt som den ekonomiska biten är bostadens skick. När gjordes stambyte senast? Hur är föreningen?

Mycket att tänka på

Mycket att tänka på

Det finns mycket att hålla reda på men det finns många bra guider och tips både hos kommunen och på olika hemsidor där man får tips vid en ny bostad. Köper man ett hus så kan det bara bra att ha med sig en fackman som kollar att alla ledningar, rör och allt annat viktigt är fingerande som annars kan bli en otroligt dyr kostnad. Som tidigare nämnt så är området en viktig faktor, flyttar man till en ny bostad med familj så kan det var lämpligt i ett lugnare område med nära till natur och till förskolor/skolor.

Som man säkert förstår så finns det en hel del saker man behöver tänka på men den viktigaste frågan återstår, hur och var hittar man en bra bostad? Beroende på var i landet så kan det skilja sig något enormt. Bor man i dem större städerna så behöver man stå i någon bostadsförmedling under en längre tid. Det många missar här är att leta efter privata fastighetsägare brukar ha sina egna kösystem. Har man en fast inkomst och ett kapital på banken så kan ett köp var att alternativ och även en investering. Men det viktigaste är att vara aktiv, själv kontakta fastighetsägare och även fråga vänner och bekanta.